Uncategorized
Pásztélyi Emese tagunk harmadik helyezést ért el a GVH versenyén

Pásztélyi Emese tagunk harmadik helyezést ért el a GVH versenyén

Gratulálunk Pásztélyi Emese negyedéves tagunknak, aki harmadik helyezést ért el az „Erőfölényben lévő vállalkozások különleges felelősségével kapcsolatos joggyakorlat az EU Bíróságának döntései tükrében” című dolgozatával a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által meghirdetett „Versenyjog Magyarországon és az EU-ban” elnevezésű tanulmányi versenyen.

Emese, mi motivált a versenyen való részvételre, vállalva az ezzel járó hosszadalmas kutatási munkát és a pályamű elkészítését? Szerettem volna kipróbálni magam a pályázatírás műfajában, egyfajta visszajelzést és tapasztalatot szerezni a tudományos munkák terén. A pályázatról a tavalyi 3. helyezettől, Vízler Kittitől hallottam, aki JÖSz-ösként bátorított a jelentkezésre. Alapvetően a versenyjog és a vállalati jog érdekel leginkább, a későbbiekben evvel is szereznék foglalkozni, így a GVH által meghirdetett Tanulmányi Verseny jó lehetőségnek tűnt a téma mélyebb megismerésében, és természetesen a helyezéssel jutalom is nagyon ösztönző volt.

Körülbelül mennyi időt vett igénybe a teljes dolgozat elkészítése? A dolgozat hosszú, szerves kutatási folyamat eredménye. Rengeteg anyagot találtam a témához mind itthon, mind pedig a berlini Humboldt egyetemen, ahol a tavaszi félévemet töltöttem, és ahol a pályamunka is elkészült.

A felkészülés alatt kihez tudtál szakmai segítségért fordulni? Dr. Darázs Lénárd, egyetemi docens számos jó tanáccsal látott el, sokat segítettek a konzultációk. Szintén hatalmas segítséget jelentett, hogy a versenyhez használhattuk a GVH könyvtárát. Szeretném külön is megköszönni Rutkai Ágnes könyvtáros szíves segítségét.

Mikor kezdett el érdekelni a gazdasági jog? Az egyetemen tartott differenciált kurzusok keretében kaptam betekintést a versenyjogba, amely rögtön nagyon megtetszett. A polgári jogból pedig egyértelműen gazdasági társaságok joga és a kötelmi jog voltak a legérdekesebb területek.

A későbbiekben is versenyjoggal szeretnél foglalkozni? Igen, ilyen irányba szeretnék elindulni, gondolkodtam, hogy talán a GVH-nál is gyakornokként kipróbálnám magam.

Tervezed, hogy a GVH következő versenyén is indulsz? Nagyon szeretnék, és amennyiben időm és energiám engedi mindenképp indulni fogok!Szívből gratulálunk Emese ehhez a kiváló eredményhez, és sok sikert kívánunk a továbbiakhoz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük