Uncategorized
Orbán Viktor miniszterelnök volt a Joghallgatók Önképző Szervezetének vendége

Orbán Viktor miniszterelnök volt a Joghallgatók Önképző Szervezetének vendége

Május ötödikén Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke volt a Joghallgatók Önképző Szervezetének vendége. Az alkalom lehetőséget biztosított a tagság számára, hogy a miniszterelnök úrnak kötetlen, szűkkörű beszélgetés keretében rendhagyó kérdéseket is feltegyünk. 

A program körülbelül másfél órás időtartama alatt szó volt többek között az egyetemi szakkollégista évekről, az akkor kialakult kapcsolatok jelentőségéről, a politikusi pálya kihívásairól, a jogászi hivatásról illetve a magyar politikai állapotok sajátosságairól.

A jövő jogászaiként különösen érdekesek számunkra a közjogi méltóságok és állami vezetők munkakörei. Érdeklődésünk azonban a szakmai oldalon túl a személyes oldalra is kiterjed, többek közt arra, hogyan lehet a közjogi munkásságot összeegyeztetni a családdal és magánélettel, milyen örömökkel és kihívásokkal jár egy ilyen feladat, és milyen út vezet egy ilyen hivatáshoz. Éppen ezért a JÖSz kiemelkedő fontosságúnak tartja az olyan programok szervezését, ahol a tagság ilyen tisztségeket betöltő személyekkel szűk körben találkozhat, hiszen ilyenkor valódi lehetőség nyílik a tisztségekhez kapcsoló személyes élmények megismerésére.

A jogászi hivatás elengedhetetlen részének tartjuk az aktuális gazdasági, társadalmi, politikai folyamatok figyelemmel kísérését, a változások folyamatos elemzését és értékelését.
Vendégeinkkel együtt törekszünk arra, hogy interdiszciplináris módon, minél több nézőpontból válaszokat keressünk a világunkat érintő meghatározó kihívásokra, mely által nem csupán jövőbeni jogászként, hanem felelős értelmiségiként is gazdagodhatunk.

Kép forrása: Szecsődi Balázs/Miniszterelnöki Kabinetiroda.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük