Tájékoztató a JÖSz felvételi eljárásáról

Kedves Érdeklődők!

Szervezetünk az ELTE-ÁJK és a PPKE-JÁK első-, másod-, és kivételes esetben harmadéves hallgatóinak jelentkezését várja!

Közösséget vagy szakmai fejlődést keresel? Nálunk mindkettőt megtalálod, a többi rajtad múlik! Négy különböző – Civilisztika, Közjogi, Büntetőjogi, és Nemzetközi és európai uniós jogi – tagozat kurzusai közül választhatsz, amelyeken a legjobb egyetemi oktatók és gyakorló jogászok bevonásával fejlesztheted készségeidet, ismerhetsz meg új területeket.

Mindemellett szakkollégiumunk büszkén elmondhatja magáról, hogy már kollégiumi lakhatási lehetőséget is biztosít tagjai számára, ráadásul a belváros szívében, ezzel egy újabb szintre emelve szervezetünk összetartását! Gyere, tanulj és lakj velünk!

A félév során a kurzusokon túl olyan projektekben vehetsz részt, melyek megtanítanak csapatban dolgozni, és segítenek az olyan alapvető jogászi készségek kialakításában, amikre az egyetemi képzés mellett szükség lehet.

A jogtudományi munka mellett fontosak számunkra a művelődési programok és a szeretetszolgálati tevékenység, melyek lehetőséget adnak arra, hogy a jogi tanulmányok közben kikapcsolódjunk, szellemileg és lelkileg töltődjünk, illetve másoknak segítsünk.

Ha célod az, hogy magadból a legtöbbet kihozd, és ezért tenni is akarsz, köztünk a helyed! Hogyan csatlakozhatsz hozzánk?

A felvételi eljárás menete

1. Írásbeli forduló

Az írásbeli fordulóra hozz magaddal egy amerikai típusú önéletrajzot ÉS egy motivációs levelet, vagy küldd el az írásbeli megkezdése előttig a kapcsolat@josz.elte.hu e-mail címre! Ennek hiányában nem tudjuk figyelembe venni jelentkezésedet.

A korábbi évek írásbeli feladatai megtalálhatóak IDE kattintva.

2. Szóbeli forduló

Egy kötetlen beszélgetés a Felvételi Bizottság és a Jelentkező között.

3. Felvételi tábor 

A továbbjutottak egy kétnapos programon vesznek részt, hogy jobban megismerhessünk Titeket.

Ha úgy érzed, célod van az egyetemi tanulmányokkal, és teljesen ki akarod aknázni a lehetőségeidet, jelentkezz a JÖSz-be, várunk!