Művelődési pillér

A Joghallgatók Önképző Szervezetének sajátos felépítéséhez tartozik, hogy a szervezet működése három pilléren nyugszik. Ezeknek egyike a művelődés, a jogszakmai ismeretek és a társadalmi felelősségvállalás mellett. A művelődési pillér célja, hogy magas szintű ismereteket nyújtson a tagoknak a kultúra, a jogon kívüli készségek és ismeretek, illetve a társasági élmények világából. Na, de mégis mivel igyekszünk ezt elérni?

…a Művelődési Alelnökség jelenleg három területen különbözteti meg munkáját, melyek közül mindegyik szorosan kapcsolódik a fent említett célok egyikének megvalósításához.  A kulturális műveltség elmélyítése érdekében kiállítások, színházi előadások látogatását szervezzük, illetve igyekszünk megkönnyebbíteni elsősorban, hogy ezzel is minél több lehetőséget biztosítsunk tagjaink számára a hazai és nemzetközi kultúra megismerésére.

A jogon kívüli ismeretek megszerzését azért tartjuk fontosnak, hogy a világot és az életünk során felmerülő problémákat ne csak egy szemszögből tudjuk megközelíteni. Ennek érdekében ősszel és tavasszal rendszeresen tartjuk önképzéseinket, olyan előadókkal és témákkal, melyekkel egyszerre szerzünk hasznos ismereteket, készségeket, és reflektálunk a világ aktuális történéseire. Az önképzések keretében valósulhatott meg többek között egy beszélgetés az orosz-ukrán konfliktusról, egy diplomáciai protokoll óra, vezetőkészségi ismeretek átadása, vagy egy előadás a Magyar Honvédség részéről.

Nem utolsó sorban a közösségi programok megszervezése is kiemelt feladataink közé tartozik. Egyetemi éveink során fontos, hogy a tanulás mellett legyenek társaink a kihívások közben. A tagjaink számára szervezett programok mindig életre szóló élményeket és emlékeket adnak, melyek segítik a baráti kapcsolatok elmélyítését egymás között. Ilyen programok szoktak lenni a csapatépítők belföldön vagy környező országokban, a nyári kirándulások külföldre, vagy a beavató esték új tagjaink megismerésére.   A művelődési pillér célja összességében, hogy a kultúra és a világ megismerésére nyitott, összetartó közösséget hozzon létre.

Maróth Márton

Művelődési Alelnök