Uncategorized
Idén is indul a JÖSz Elsős Műhelye

Idén is indul a JÖSz Elsős Műhelye

Jelentkezz a JÖSz Elsős Műhelyébe, és pillants be a jogászi életpályákba már gólyaként!

A Joghallgatók Önképző Szervezete idén is megrendezi az immár hagyománnyá vált Elsős Műhelyét, ahová az ELTE ÁJK és a PPKE JÁK elsőéves joghallgatóinak jelentkezését várjuk!

Az Elsős Műhely nevű kezdeményezésünkkel az egyetemi éveik elején álló hallgatóknak szeretnénk segítséget nyújtani későbbi szakmájuk megismerésében. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy az elméleti kérdéseken túl a frissen felvett joghallgatók a jog gyakorlati oldalába is betekintést nyerjenek. Ezt a célt szolgálják a műhely keretében heti rendszerességgel megrendezésre kerülő előadások, beszélgetések, illetve intézménylátogatások, melyeket a jelentkezők neves egyetemi oktatók, ügyvédi irodák, bírók, illetve gyakorló jogászok által ismerhetnek meg. 

Az Elsős Műhely a szakmaiságon és a jogtudomány különböző területeinek bemutatásán túl természetesen a közösségépítésre is kiemelt hangsúlyt fektet. 

Ha szeretnéd megalapozni egyetemi éveidet, minél több területtel és jogászi pályával megismerkedni, barátokat szerezni, és közelebbi bepillantást nyeri a JÖSz életébe, akkor mindenképp itt a helyed! 

2023-as Elsős Műhelyünk keretében a következő programok kerülnek megszervezésre, a programváltozás jogát fenntartva:

1. Szeptember 20. 18:00: Egyetemi karriertanácsadás – Beszélgetés a JÖSz gyakorló jogász Alumni tagjaival

2. Szeptember 27.: Betekintés az Alkotmánybíróság munkájába – Látogatás az Alkotmánybíróságon dr. Horváth Attila alkotmánybíró úr körbevezetésével

3. Október 4.: Látogatás egy Büntetés-végrehajtási Intézetben

4. Október 11.: Látogatás egy nemzetközi ügyvédi irodában

5. Október 17.: Milyen jogi munkát lehet végezni a Parlamentben? – Látogatás az Országgyűlésben két országgyűlési képviselővel

6. Október 24.: Látogatás egy magyar ügyvédi irodában

A fenti alkalmak a JÖSz szakkollégiumi épületében (az ELTE-ÁJK és PPKE-JÁK főépületektől pár perc séta) kerülnek megrendezésre, az 1056 Budapest, Szerb utca 3. szám alatt.Ez alól természetesen kivételt képez az irodalátogatás, illetve a különböző intézménylátogatások. 

Jelentkezéseteket az alábbi form kitöltésével szeptember 18-ig várjuk: 
https://forms.gle/f3pcfHLybigDBPvr7

Ha valami nem egyértelmű, vagy csak kíváncsiak lennétek még egy-két dologra, akár a programsorozattal, akár a jelentkezés menetével kapcsolatban, bátran keressetek minket itt Facebookon, vagy Instagram oldalunkon, illetve a kapcsolat@josz.elte.hu címen.

Mindenkit nagyon sok szeretettel várunk, és reméljük, hamarosan személyesen is megismerhetünk titeket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük