Uncategorized
JÖSz Felvételi – 2019 Ősz

JÖSz Felvételi – 2019 Ősz

A Joghallgatók Önképző Szervezete ismét felvételit hirdet.

A JÖSz legfőbb célja, hogy az egyetemi évek alatt megalapozzon egy olyan közösséget, amely tagjai a későbbiekben a jövő jogászait, értelmiségi gondolkodóit adják a társadalomnak. Ezen az összetartó közösségen belül jogtudományi, művelődési és szeretetszolgálati tevékenységgel igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy ezt a kitűzött célt elérjük. A szakmai fejlődésünket segítő széleskörű kurzuskínálat mellett tavaly először került megrendezésre a JÖSz Konferencia, ahol XXI. századi kérdésekre keresünk megfelelő válaszokat jogtudományon túlmutató alapossággal.

Fontos célkitűzésünk, hogy tagjaink az egyetemi képzésre alapozva szakmai képességeiket úgy tudják fejleszteni, hogy az az egyetemi évek után értékes, jól hasznosítható tudás és képességek birtokába kerüljenek.

A JÖSz tagjai közé olyan jelentkezőket várunk, akik

  • az ELTE ÁJK és PPKE JÁK első-, másod- és harmadéves nappali tagozatos jogász hallgatói,
  • érdeklődőek a jogtudomány, művelődés és szeretetszolgálat gyakorlása iránt,
  • aktív tagjai szeretnének lenni egy fiatal diákszervezetnek.
A felvételi eljárás menete

1. CV + motivációs levél + írásbeli forduló

Szeptember 23-án hétfőn, illetve 24-én kedden 18 órakor tartjuk az írásbeli fordulót.

A feladatsor bármelyik alkalommal megírható, választásod szerint.

Az írásbeli alkalomra hozz magaddal egy motivációs levelet és önéletrajzod, vagy juttasd el nekünk a kapcsolat@josz.elte.hu e-mail címre írásbeli kezdetéig.  A motivációs levélben térj ki arra miért szeretnél tagja lenni a szervezetnek, mik az elvárásaid és a céljaid!

Az írásbeli fordul során az alapvető közéleti és kulturális kérdések mellett kíváncsiak vagyunk a különböző elméleti, valamint aktuális kérdésekre adott véleményedre is. A korábbi évek írásbeli feladatai megtalálhatóak IDE kattintva.

2. Szóbeli forduló

Szeptember 26-án (csütörtökön), szeptember 27-én (pénteken) valamint szeptember 28-án (szombaton) tartjuk a szóbeli fordulót.

Ez egy nagyjából 10 perces beszélgetés a Felvételi Bizottság tagjaival, hogy jobban megismerjünk

3. Felvételi tábor

Az első két fordulót követően, októberben rendezünk felvételi tábort a legjobb teljesítményt nyújtó jelentkezőknek. Ezzel a kétnapos programmal záródik a felvételi eljárás, amit a Felvételi Bizottság döntéshozatala követ.

Ha úgy érzed, célod van az egyetemi tanulmányokkal, és teljesen ki akarod aknázni a lehetőségeidet, jelentkezz a JÖSz-be, várunk!


A felhasznált kép szerzője: Regasterios

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük