Uncategorized
Jog/Orvoslat III. – Okos egészségügy és szabályozása

Jog/Orvoslat III. – Okos egészségügy és szabályozása

JÖSz – Joghallgatók Önképző Szervezete és a SE Korányi Frigyes Szakkollégiumbemutatja:

Jog/Orvoslat III. – Okos egészségügy és szabályozása

A technológia fejlődésével egyre inkább átalakul életünk, mely alól az egészségügy sem jelent kivételt. Milyen kihívásokat és veszélyeket rejt a technológia fejlődése az egészségügy területén? Milyen lépéseket kell megtennie a jogalkotónak, hogy az egyre okosodó egészségügyi rendszerünk hatékonyan tudjon működni? Az algoritmusok és mesterséges intelligenciák világában milyen jövőre számíthatunk?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre tudhatod meg a választ november 11-én 18:00-kor, a JÖSz és a Korányi közös nagyelőadásán!

A beszélgetés résztvevői:
– Dr. Szócska Miklós, A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Karának dékánja, korábbi egészségügyért felelős államtitkár
– Dr. Menyhárd Attila, Deák Ferenc-díjas jogász, az ELTE ÁJK Polgári Jogi Tanszékének tanszékvezetője, az UNIDROIT kormányzótanácsának tagja

Moderál:
– Bozsányi Szabolcs
– Kolláth Mihály Gábor

A beszélgetés helyszíne: SOTE Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika, Budapest Mária u. 41. – Udvari Tanterem (A Corvin Negyednél)

Mi az a Jog/Orvoslat?
A Jog/Orvoslat a Semmelweis Egyetem Korányi Frigyes Szakkollégiuma és az ELTE ÁJK-n és a PPKE JÁK-on működő Joghallgatók Önképző Szervezete által szervezett előadássorozat, melynek célja a jogtudomány és orvostudomány találkozási pontjainak bemutatása.

Amennyiben kérdésed merülne fel az előadással kapcsolatban fordulj hozánk bátran Facebook felületünkön, vagy e-mailen keresztül a kapcsolat@josz.elte.hu címen!

A SZERVEZŐKRŐL:

SE Korányi Frigyes Szakkollégium
A Semmelweis Egyetem szakkollégiuma. 1985-ben alapították, azóta is fontos szerepet tölt be az egyetem tudományos és kulturális életében is: Már 24. éve szervezik meg a kollégium tagjai éves konferenciájukat, a Korányi Frigyes Tudományos Fórumot, mely minden orvos- és egészségtudományi TDK-munkát végző hallgató előtt nyitva áll. Emellett szintén részt vesz a Semmelweis Tavaszi Fesztivál szervezésében, mint társszervező. Most pedig a JÖSZ-szel kooperációban kerül megrendezésre a Jog/Orvoslat előadássorozat is

JÖSz – Joghallgatók Önképző Szervezete
A Joghallgatók Önképző Szervezete az ELTE ÁJK és PPKE JÁK egyik legfiatalabb és legdinamikusabban fejlődő szakmai szervezete. A tagok három fő pillérben jelölték meg érdeklődésük központi irányvonalait: a szakmaiság, a jogtudomány mellett lélek kiművelése iránti fogékonyságnak köszönhetően a művelődés és a szeretetszolgálat is pillér rangú alapértékek a szervezetben.
Tagjainkat a XXI. század kihívásaira szeretnénk felkészíteni, s fontos célunk, minél több tudományterületet érintve, innovatív témákkal foglalkozva fejlődhessünk. Ezen tudományköziség jegyében, a Korányi Frigyes Szakkollégiummal együttműködve szeretnénk elkalauzolni a kedves érdeklődőket a jog és az orvostudomány határterületeire.

Az előadás Facebook eseménye IDE kattintva érhető el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük