Uncategorized
Hajléktalankérdés – a Szeretetszolgálati Pillér októberi rendezvénye

Hajléktalankérdés – a Szeretetszolgálati Pillér októberi rendezvénye

Fontosnak tartjuk, hogy az egyetemi tanulmányainkat kiegészítő kurzusok, előadások szervezése mellett tagjaink a művelődés és szeretetszolgálat területén is kifejtsék tevékenységüket. Szervezetünk szeretetszolgálati pillére a véradások és egyéb jótékonysági rendezvények mellett rendszeresen szervez belsős beszélgetéseket, előadásokat tagságunk számára.

Ennek jegyében tartotta meg a JÖSz Szeretetszolgálati Alelnöksége a 2017/2018-as tanév második önképzését 2017. október 3-án, kedden az esti órákban. Vendégünk Dr. Sasvári Andrea ügyvéd, a Menhely Alapítvány Jogvédő Fórum munkatársa volt.

A másfél órás “érzékenyítő beszélgetés” során a fő témáink a szegénység, illetve a hajléktalan léttel kapcsolatos problémák voltak. A beszélgetés első fázisában vendégünk bemutatta az Alapítvány tevékenységét, és saját személyes  motivációját, mely miatt jogvédő munkába kezdtek. A jogi szempontokon túlmenően a hajléktalanság szociológiai aspektusai is említésre kerültek, így beszélgettünk a hajléktalan szállásokon uralkodó körülményekről, és azok okairól, valamint arról, hogy a jogi segítségnyújtás előtt, a segítséghez fordulás milyen nehézségekbe ütközhet egy a társadalom perifériájára sodródott réteg tagjai számára. A beszélgetés végén vendégünk elmesélte a pályája során őt ért, legmegrázóbb eseményeket, tapasztalatokat, valamint azokat a történeteket is, amelyek az ügyfél sikerével zárultak.


A Szeretetszolgálati Pillér következő programja: Együtt Kárpátaljáért – jótékonysági gyűjtés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük