Uncategorized
Jelentkezz a JÖSz Tavaszi Műhelyébe!

Jelentkezz a JÖSz Tavaszi Műhelyébe!

A JÖSz-ben már hagyománnyá vált Elsős Műhelyünkre érkezett pozitív visszajelzések, illetve a jelentkezők magas száma miatt úgy döntöttünk, hogy idén a tavaszi félévre szólóan is hasonló programsorozatot hirdetünk, ahová az ELTE ÁJK és a PPKE JÁK elsőéves joghallgatói mellett ezúttal a másodévesek jelentkezését is várjuk!
A Tavaszi Műhely néven induló kezdeményezésünkkel az egyetemi éveik elején álló hallgatóknak szeretnénk segítséget nyújtani későbbi szakmájuk megismerésében. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy az elméleti kérdéseken túl a fiatal joghallgatók a jog gyakorlati oldalába is betekintést nyerjenek. Ezt a célt szolgálják a műhely keretében heti rendszerességgel megrendezésre kerülő előadások, beszélgetések, illetve intézménylátogatások, melyeket a jelentkezők neves egyetemi oktatók, ügyvédi irodák, bírók, illetve gyakorló jogászok által ismerhetnek meg. 
A Tavaszi Műhely a szakmaiságon és a jogtudomány különböző területeinek bemutatásán túl természetesen a közösségépítésre is kiemelt hangsúlyt fektet. 
Ha szeretnéd megalapozni egyetemi éveidet, minél több területtel és jogászi pályával megismerkedni, barátokat szerezni, és közelebbi bepillantást nyeri a JÖSz életébe, akkor mindenképp itt a helyed! 
2023-as Tavaszi Műhelyünk keretében a következő programokra invitálunk titeket:
1. Március 2. 17:00 – Egyetemi karriertanácsadás – Beszélgetés a JÖSz gyakorló jogász Alumni tagjaival
2. Március 9. – Megismerkedés az ügyvédi hivatással – Irodalátogatás a KCG Partners Ügyvédi Irodában, betekintés a JÖSz Studia Pragmatica Programjába
3. Jogászi hivatás, életút – dr. Menyhárd Attila egyetemi tanár előadása (ELTE ÁJK Polgári Jogi Tanszék, ELTE ÁJK korábbi dékánja 2016-2019) 
4. Intézménylátogatás a Kúrián
5. Intézménylátogatás egy büntetés-végrehajtási intézetben
6. Intézménylátogatás a Parlamentben dr. Vejkey Imre, az Országgyűlés Igazságügyi Bizottsága elnökének vezetésével
A fenti alkalmak a JÖSz szakkollégiumi épületében (az ELTE-ÁJK és PPKE-JÁK főépületektől pár perc séta) kerülnek megrendezésre, az 1056 Budapest, Szerb utca 3. szám alatt. Ez alól természetesen kivételt képez az irodalátogatás, illetve a különböző intézménylátogatások. 
Jelentkezéseteket az alábbi form kitöltésével február 24-ig várjuk: 
JÖSz-Tavaszi Műhely jelentkezésforms.gle

Ha valami nem egyértelmű, vagy csak kíváncsiak lennétek még egy-két dologra, akár a programsorozattal, akár a jelentkezés menetével kapcsolatban, bátran keressetek minket Facebook, vagy Instagram oldalunkon, illetve a kapcsolat@josz.elte.hu címen.
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Mindenkit nagyon sok szeretettel várunk, és reméljük, hamarosan személyesen is megismerhetünk titeket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük