Uncategorized
Gólyaköszöntő – a JÖSz elnökének levele az elsőéves joghallgatókhoz

Gólyaköszöntő – a JÖSz elnökének levele az elsőéves joghallgatókhoz

Kedves Elsőévesek!

Engedjétek meg, hogy kifejezzem őszinte gratulációmat az érettségin nyújtott teljesítményetekért, amely Magyarország egyik legelismertebb jogi egyeteméig vitt benneteket! Tisztában vagyunk vele, hogy egyáltalán nem volt könnyű felkészülnötök az érettségire az elmúlt hónapok körülményei között, kitartásotok azonban hamarosan a javatokra fog válni.

Az egyetemen rengeteg emberrel fogtok megismerkedni, és őszintén remélem, hogy ebben az új légkörben jobban ki fog nyílni előttetek a világ. Saját tapasztalatom, hogy a jogi karokon az első két év a legalkalmasabb arra, hogy ismerkedjetek a közösségekkel, diákszervezetekkel, szakkollégiumokkal. Ezen a ponton fontos kihangsúlyozni az egyetemi közösségek szerepét, érdemes, ha tudjátok, hogy a hallgatótársaitok egyúttal a leendő kollégáitok is!

Bátorítani szeretnélek Benneteket arra, hogy minél több közösséget ismerjetek meg, hogy a saját tapasztalataitok és benyomásaitok alapján választhassátok ki azt, amely részeivé szeretnétek válni.

A Joghallgatók Önképző Szervezete Szakkollégiumnak célja -immáron nyolcadik éve-, hogy az egyetemi oktatás kiegészítéseként olyan közösséget teremtsen a hallgatóknak, ahol nem csak a szakma gyakorlati oldalát ismerhetitek meg, hanem egy életre szóló, generációkon átívelő közösség tagjaivá válhattok, amit mi csak úgy hívunk magunk között, hogy JÖSz család. Szakkollégiumunk rendelkezik kollégiumi épülettel is, mely a Szerb utca 3. szám alatt működik, gyalogosan az ELTE-ÁJK-tól 3 percre, a PPKE-JÁK-tól pedig 12 percre.

Szakmai programjaink között nem csak a legnevesebb ügyvédi irodák és intézmények bevonásával szervezett kiscsoportos, gyakorlati képzéseket találhatjátok meg, hanem széleskörű gyakornoki lehetőségeket is biztosítunk számotokra. Mindezek mellett projektrendszerünk részeként egy kisebb kutatócsoport tagjaként van lehetőséged szakmai kutatásokat végezned, melynek eredményét hivatalos publikációban jelentetjük meg!

Teljesen nyilvánvaló számunkra, hogy a magas szintű nyelvtudás komoly előny a szakmában, mind a gyakorlatban, mind pedig tudományos területen. Éppen ezért nyelvkurzusaink keretén belül lehetőséged van elsajátítani az angol jogi szaknyelvet, mindemellett a német és a francia nyelvet is.

Elsősként szeretném figyelmetekbe ajánlani „Elsős Műhely”elnevezésű programsorozatunkat, melynek keretében rögtön az elején belecsöppenhettek a szakma mélybe: a büntetőjog, a közjog és a polgári jog neves képviselőivel van lehetőségetek közvetlen, kiscsoportos beszélgetéseken részt venni, intézménylátogatásaink keretében pedig exkluzív módon ismerkedhettek meg a jog intézményeinek napi működésével.

Végezetül pedig szeretném kifejezni, hogy ezt a köszöntőt az egész JÖSz közösség nevében címeztem Felétek. Szeretnénk sok sikert, sok örömöt kívánni Nektek! Reméljük, hogy hamarosan minél többeteket megismerhetjük, addig is, ha bármiben tudunk nektek segíteni, vagy kérdésetek volna, akkor ne habozzatok keresni minket a megadott elérhetőségeink valamelyikén!

Üdvözlettel,

Teleki Lóránt
Elnök
Joghallgatók Önképző Szervezete
elnok@josz.elte.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük