Uncategorized
Gólyaköszöntő – a JÖSz elnökének levele az elsőéves joghallgatókhoz

Gólyaköszöntő – a JÖSz elnökének levele az elsőéves joghallgatókhoz

Kedves Elsőévesek!

Engedjétek meg, hogy kifejezzem őszinte gratulációmat az érettségin nyújtott teljesítményetekért, amely az ország legnevesebb jogi karáig hozott benneteket!

Valamennyiünket furcsa érzés fog el akkor, amikor tudjuk, hogy életünkben egy új mérföldkőhöz érünk. Az egyetem előtti nyarat szinte végigkíséri ez az érzés. Sohasem felejtem el azt a pillanatot, amikor először léptem be az egyetem kapuján, és izgatottan vettem észre, hogy körülöttem minden megváltozott, minden új.

Ez a változás életetek gyönyörű időszakát fogja elhozni. Rengeteg új emberrel fogtok megismerkedni, és őszintén remélem, hogy az egyetemi légkörben egyúttal azt fogjátok érezni, hogy elkezdett kinyílni előttetek a világ.

Az egyetemi évek alatt érdemes törekedni arra, hogy minél többet hozzatok ki az itt eltöltött évekből. A Joghallgatók Önképző Szervezetének célja -immáron hetedik éve-, hogy az egyetemi oktatás kiegészítéseként olyan közösséget teremtsen a hallgatóknak, ahol nem csak a szakma gyakorlati oldalát ismerhetitek meg, hanem egy életre szóló, generációkon átívelő közösség tagjaivá válhattok, amit mi csak úgy hívunk magunk között, hogy JÖSz-család. Célunk, hogy a hazai jogászképzéshez olyan értéket adjuk, amely a kortárs problémákat megoldani képes értelmiség képzéséhez járul hozzá.

Szakmai programjaink között nem csak a legnevesebb ügyvédi irodák és intézmények bevonásával szervezett kiscsoportos, gyakorlati képzéseket találhatjátok meg, hanem az önképzések és tanfolyamok mellett igyekszünk gyakornoki lehetőségeket is biztosítani a számotokra. Mindezek mellett projektrendszerünk részeként egy kisebb kutatócsoport tagjaként van lehetőséged szakmai kutatásokat végezned, melynek eredményét hivatalos publikációban jelentetjük meg!

Elsősként szeretném figyelmetekbe ajánlani „Elsős Műhely” elnevezésű programsorozatunkat, melynek keretében rögtön az elején belecsöppenhettek a szakma mélybe: a büntetőjog, a közjog és a polgári jog neves képviselőivel van lehetőségetek közvetlen, kiscsoportos beszélgetéseken részt venni, intézménylátogatásaink keretében pedig exkluzív módon ismerkedhettek meg a jog intézményeinek napi működésével.

Végezetül pedig szeretném kifejezni, hogy ezt a köszöntőt az egész JÖSz közösség nevében címeztem Felétek. Szeretnénk sok sikert, sok örömöt kívánni Nektek! Reméljük, hogy hamarosan minél többeteket megismerhetjük, addig is ha bármiben tudunk nektek segíteni, vagy kérdésetek volna, akkor ne habozzatok keresni minket a megadott elérhetőségeink valamelyikén!

Üdvözlettel,

Teleki Lóránt
Elnök
Joghallgatók Önképző Szervezete
elnok@josz.elte.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük