Uncategorized
Jog/Orvoslat I. – Jog és pszichiátria

Jog/Orvoslat I. – Jog és pszichiátria

JÖSz – Joghallgatók Önképző Szervezete és a SE Korányi Frigyes Szakkollégiumbemutatja:

Jog/Orvoslat I. – Jog és pszichiátria

Hogy néz ki a gyakorlatban egy igazságügyi elmeorvos szakértő munkája? Milyen szempontokat kell figyelembe venni a kóros elmeállapot megállapításakor? Miként működik együtt egy büntetőeljárás során a bíró és az igazságügyi szakértő?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre tudhatod meg a választ április 16-án, a JÖSz és a Korányi közös nagyelőadásán melyen a jog és pszichiátria határterületeire kalauzoljuk el az érdeklődőket!

A beszélgetés résztvevői:
– Dr. Baran Brigitta, igazságügyi pszichiáter, neorológus, a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika Forenzikus Pszichiátriai Részlegének szakmai vezetője
– Dr. Vaskuti András, a Kúria Büntetőjogi Kollégiumának bírája, az ELTE ÁJK Büntetőjogi Tanszékének oktatója

Moderátor: Dr. Horváth Georgina, az ELTE ÁJK Büntető Eljárásjogi Tanszékének oktatója

A beszélgetés helyszíne: ELTE Állam- és Jogtudományi Kar (1053, Egyetem tér 1-3) II. tanterem

A beszélgetés Facebook eseménye IDE kattintva érhető el.

Mi az a Jog/Orvoslat?
A Jog/Orvoslat a Semmelweis Egyetem Korányi Frigyes Szakkollégiuma és az ELTE ÁJK-n működő Joghallgatók Önképző Szervezete álltal szervezett előadássorozat, melynek célja a jogtudomány és orvostudomány találkozási pontjainak bemutatása.

Amennyiben kérdésed merülne fel az előadással kapcsolatban fordulj hozánk bátran Facebook felületünkön, vagy e-mailen keresztül a kapcsolat@josz.elte.hu címen!

A SZERVEZŐKRŐL:

SE Korányi Frigyes Szakkollégium
A Semmelweis Egyetem szakkollégiuma. 1985-ben alapították, azóta is fontos szerepet tölt be az egyetem tudományos és kulturális életében is: Már 23. éve szervezik meg a kollégium tagjai éves konferenciájukat, a Korányi Frigyes Tudományos Fórumot, mely minden orvos- és egészségtudományi TDK-munkát végző hallgató előtt nyitva áll. Emellett szintén részt vesz a Semmelweis Tavaszi Fesztivál szervezésében, mint társszervező. Most pedig a JÖSZ-szel kooperációban kerül megrendezésre a Jog/Orvoslat előadássorozat is

JÖSz – Joghallgatók Önképző Szervezete
A Joghallgatók Önképző Szervezete az ELTE ÁJK egyik legfiatalabb és legdinamikusabban fejlődő szakmai szervezete. A tagok három fő pillérben jelölték meg érdeklődésük központi irányvonalait: a szakmaiság, a jogtudomány mellett lélek kiművelése iránti fogékonyságnak köszönhetően a művelődés és a szeretetszolgálat is pillér rangú alapértékek a szervezetben.
Tagjainkat a XXI. század kihívásaira szeretnénk felkészíteni, s fontos célunk, minél több tudományterületet érintve, innovatív témákkal foglalkozva fejlődhessünk. Ezen tudományköziség jegyében, a Korányi Frigyes Szakkollégiummal együttműködve szeretnénk elkalauzolni a kedves érdeklődőket a jog és az orvostudomány határterületeire.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük