Uncategorized
Tagjaink a Netzwerk Ost-West nyári egyetemen

Tagjaink a Netzwerk Ost-West nyári egyetemen

Idén augusztusban a JÖSz tagjai részt vettek egy, a Humboldt Egyetem által szervezett nyári egyetemen, amely a Netzwerk Ost-West program keretében valósult meg.

Az első héten tagjaink Budapesten ismerkedtek német joghallgató párjaikkal, megkezdték a közös kutatást és felkészülést prezentációjukra, amelyeket idén a Jog és a Boldogság témájában kellett előadniuk. A budapesti héten természetesen a városnézés és a kötetlenebb programok sem maradtak el. Külön kiemelendő, hogy tagjainknak megadatott a lehetőség, hogy az internet segítségével kérdéseket tehessenek fel Peter Singernek, a neves ausztrál morálfilozófusnak, így bővítve ismereteiket a jog és boldogság kapcsolatáról.

A második hetet tagjaink Berlinben töltötték. A prezentációk előadása után a város számos nevezetességének megtekintése és jogszakmai programokon való részvétel következett. Elutaztak Potsdamba, ahol hosszú sétát tettek a Sanssouci parkban és megtekintették a Schloss Cecilienhofot, amely a potsdami konferencia üléshelyeként vált híressé. Betekintést nyerhettek a Berlini ügyészség és bíróság életében, sőt egy tárgyalást is megtekinthettek. A berlini Reichstag látogatásakor pedig a német parlament működéséről hallgathattak előadást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük